Grote Expertisedag Nieuwe Media 2011

Archief – Juni 2011

De grote journalistieke uitdaging van nu is het werken met Nieuwe Media. Voor professionele journalisten organiseren het Expertisecentrum Journalistiek, de NVJ Academy en de VVOJ een unieke bijscholingsdag, waarbij internationale experts de nieuwste inzichten brengen en komen met direct toepasbare tools and tricks.
 
Workshop Chris Barr
‘s Avonds geeft gastspreker Chris Barr van de Yahoo! Style Guide een gespecialiseerde workshop voor een klein gezelschap. Hij zal verschillende onderwerpen behandelen zoals SEO, optimalisatie van headlines, social strategies, ‘how to write for the web’ en meer. De auteur van de Yahoo! Style Guide en VP Global Editorial Yahoo! komt bijna nooit naar Europa toe, dus dit is dé kans om met deze expert in een intieme setting aan de slag te gaan.

Chris Barr leidt het team van Yahoo! dat de algemene redactionele normen van het bedrijf bepaalt en controleert. De redactionele leiding en diensten die zijn team bieden in het bedrijf zijn onder andere, het bewerken van de homepage van Yahoo!, het schrijven van unieke content voor veel Yahoo! afdelingen, en het leveren van professionele trainingen op het gebied van ‘how to write for the Web’ tot het optimaal schrijven voor SEO.

Hij is de hoofdredacteur van de “The Yahoo! Style Guide,” http://styleguide.yahoo.com, die in 2010 is gepubliceerd in print en digitale versie. Chris spreekt vaak over de ontwikkeling van internet content en recentelijk heeft hij veel met de journalistieke faculteiten van Amerikaanse universiteiten gesproken over de beste manieren voor het schrijven op het Web, die de basis hebben gevormd voor de Yahoo! Style Guide.

Alle informatie over het dagprogramma en de sprekers vindt u op de website De Grote Expertisedag Nieuwe Media www.expertisedagjournalistiek.nl.