Lezing Wadah Khanfar

Het Expertisecentrum Journalistiek en het ministerie van Buitenlandse Zaken nodigen u van harte uit voor de lezing van Al Jazeera oprichter Khanfar op donderdag 21 november om 20.00 uur in de Rode Hoed in Amsterdam.

De heer Khanfar gaat in op de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de veranderende rol van Al Jazeera en de media aldaar. Ook zal hij spreken over zijn ervaringen bij Al Jazeera tijdens het opzetten van een wereldwijde nieuwsorganisatie. Verder geeft Khanfar zijn visie op de westerse pers, haar uitdagingen en haar functioneren. De heer Wadah Khanfar komt op uitnodiging van het Ministerie van Buitenlandse Zaken naar Nederland.

Wadah Khanfar is momenteel directeur van het Al Sharq Forum, een onafhankelijk netwerk gericht op lange termijn strategieën voor politieke- en economische ontwikkeling en mensenrechten in het Midden-Oosten. Onder leiding van Khanfar groeide Al Jazeera tussen 2003 en 2011 uit van een enkel kanaal tot een toonaangevend TV-netwerk in de Arabische wereld en daarbuiten. Foreign Policy verkoos Khanfar in 2011 tot nr. 1 van de Top 100 Global Thinkers.

Naast Wadah Khanfar spreken donderdag ook:

– Professor Marwan Kraidy (University of Pennsylvania):  een internationaal bekend expert op het gebied van Arabische media en politiek. Hij brengt de politisering van het medialandschap in het Midden-Oosten in kaart. Kraidy is auteur van “Arab Television Industries”, een boek over de metamorfose van Arabische televisie en het politieke gevolg hiervan.

– NOS correspondent Sander van Hoorn: Hij  geeft live vanuit Beiroet commentaar op het thema en doet mee aan de paneldiscussie. Voor Beiroet was zijn standplaats Tel Aviv. Van Hoorn reist vaak door het Midden-Oosten. Hij heeft van dichtbij ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt, zoals de omwenteling in Egypte en de Syrische burgeroorlog.


Datum en tijd: donderdag 21 november, 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De lezing duurt tot circa 21.30 uur met aansluitend een borrel.

Locatie: Rode Hoed, Keizersgracht 102 in Amsterdam. Klik hier voor een routebeschrijving.

Prijs: de lezing is gratis toegankelijk.

Aanmelden: u kunt zich aanmelden via DAM-lezingen@minbuza.nl onder vermelding van ‘Lezing 21 november’. Gelieve hierbij aan te geven met hoeveel mensen u komt.

Meer informatie: Stuur een e-mail naar ECJ-directeur Bas Mesters, via info@expertisecentrumjournalistiek.nl