Masterclass Datajournalistiek

Archief – april 2013

—————————————————————————————————————-

Op uitnodiging van het Expertisecentrum Journalistiek van de UvA geeft de internationale pionier van de datajournalistiek, de Amerikaan Steve Doig, op 4 april een masterclass Datajournalistiek.

Steve Doig deed al aan datajournalistiek ver voordat dat woord bestond. In de 23 jaar dat hij journalist was, won hij meerdere prijzen met op cijfers gebaseerde onderzoeksjournalistiek. Hij stond onder meer aan de wieg van What Went Wrong, een onderzoek naar de schade veroorzaakt door Hurricane Andrew waarvoor de Miami Herald in 1993 een Pulitzer ontving. Tegenwoordig is Doig hoogleraar computer-assisted reporting aan de Walter Cronkite School of Journalism in Arizona.

In april is Doig in Amsterdam. Tijdens de eenmalige masterclass datajournalistiek gaat hij in op de vraag hoe je in een grote hoeveelheid data een journalistiek relevant verhaal kunt herkennen. De bijeenkomst is bedoeld voor journalisten die al enige ervaring hebben met op data gebaseerde verslaggeving. Desgewenst geeft Doig feedback op door deelnemers ingebrachte casus.

Datum en tijd:
Dinsdag 2 april en donderdag 4 april van 15.00 – 17.00 uur. Ontvangst om 14.30 uur met koffie en thee.

Locatie: Universiteit van Amsterdam, BG5 2.29 (Binnengasthuisterrein)

Prijs: € 45,- (incl. btw). Entree is inclusief koffie en thee.

Inschrijven:

Stuur een e-mail naar info@expertisecentrumjournalistiek.nl (o.v.v. van Datajournalistiek) met daarin de volgende gegevens:
– naam
– factuuradres
– journalistiek medium waarvoor u werkt
U ontvangt hierna digitaal een factuur.

Meer informatie: Stuur een e-mail naar ECJ-directeur Bas Mesters, via info@expertisecentrumjournalistiek.nl

 

Klik hier voor de laatste informatie en routebeschrijving