Organisatie

Bestuursleden

Mark Deuze
is hoogleraar Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam.

Bregtje van der Haak

Bas Mesters (directeur)
was tien jaar correspondent te Rome voor NOS en NRC Handelsblad in Italië. Daarvoor werkte hij anderhalf jaar bij de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT). Van 1993 tot 2001 was hij algemeen verslaggever bij de Volkskrant. Mesters is naast zijn werk voor het Expertisecentrum Journalistiek werkzaam als freelance journalist voor NOS en NRC Handelsblad.

Alexander Pleijter

Marja Ros
werkt als eindredacteur van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur en de 13-delige documentaire serie De Gouden Eeuw. Eerder werkte ze bij programma’s als Met het Oog op Morgen, Buitenhof, Slot Rottenberg en B en W.

Mijke Slot

Freek Staps

Nanda Troost (penningmeester)
is sociaal-economisch redacteur bij de Volkskrant. Bij die krant werkte ze eerder op de redacties binnenland, buitenland (Scandinavië) en op de eindredactie. Voordat ze bij de Volkskrant in dienst trad, werkte ze in de lokale en regionale journalistiek, ondermeer bij Het Binnenhof in Den Haag en Rijn en Gouwe, een kopblad van het AD.

Evert de Vos
redactiechef van de Groene Amsterdammer. Hiervoor was hij onder meer hoofdredacteur van J/M voor Ouders en redacteur, later adjunct-hoofdredacteur, van het weekblad Intermediair.

Sander Warmerdam 

Secretariaat
info@expertisecentrumjournalistiek.nl
Postadres
Turfdraagsterpad 9
1012 XT Amsterdam
Stichting Expertisecentrum Journalistiek
rekeningnr. NL13ABNA0509602630
KvK 34348018
BTW nr 820987852B01

Beloningsbeleid
De directeur is voor twee dagen per week in loondienst bij de Stichting Expertisecentrum voor Journalistiek. Voor de hoogte van het salaris wordt aangesloten bij schaal 13 van de cao voor de universiteiten (universitair hoofddocent). De administrateur en de projectleiders worden als zelfstandigen per uur of per project betaald voor hun diensten. Bestuursleden ontvangen geen bezoldiging voor hun bestuurswerkzaamheden anders dan een vergoeding voor daadwerkelijk gemaakte onkosten.

Klik op onderstaande links voor de volgende gegevens: