Organisatie

Bestuursleden

Saskia Bonger
is hoofdredacteur van Delta, het onafhankelijke journalistieke platform van de TU Delft.

Mark Deuze
is hoogleraar Mediastudies aan de Universiteit van Amsterdam.

Bas Mesters (directeur)
was tien jaar correspondent te Rome voor NOS en NRC Handelsblad. Daarvoor werkte hij bijna tien jaar als verslaggever voor de Volkskrant. Mesters leidde de opleiding journalistiek van Hogeschool Windesheim tussen 2014 en voorjaar 2017. Hij werkt als freelance journalist voor de Groene Amsterdammer aan het project Wie is Wij? Een reportageproject in Europa.

Alexander Pleijter (voorzitter)
is universitair docent Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit van Leiden.

Marja Ros
werkt als eindredacteur van het actualiteitenprogramma Nieuwsuur en de 13-delige documentaire serie De Gouden Eeuw. Eerder werkte ze bij programma’s als Met het Oog op Morgen, Buitenhof, Slot Rottenberg en B en W.

Mijke Slot
is universitair docent Media en Communicatie aan de Erasmus Universiteit.

Evert de Vos
is redactiechef van de Groene Amsterdammer. Hiervoor was hij onder meer hoofdredacteur van J/M voor Ouders en redacteur, later adjunct-hoofdredacteur, van het weekblad Intermediair. 

Secretariaat
info@expertisecentrumjournalistiek.nl
Postadres
Turfdraagsterpad 9
1012 XT Amsterdam
Stichting Expertisecentrum Journalistiek
rekeningnr. NL13ABNA0509602630
KvK 34348018
BTW nr 820987852B01

Beloningsbeleid
De directeur is voor twee dagen per week in loondienst bij de Stichting Expertisecentrum voor Journalistiek. Voor de hoogte van het salaris wordt aangesloten bij schaal 13 van de cao voor de universiteiten (universitair hoofddocent). De administrateur en de projectleiders worden als zelfstandigen per uur of per project betaald voor hun diensten. Bestuursleden ontvangen geen bezoldiging voor hun bestuurswerkzaamheden anders dan een vergoeding voor daadwerkelijk gemaakte onkosten.

Klik op onderstaande links voor de volgende gegevens: