Organisatie

Bestuursleden

Saskia Bonger (penningmeester)
is hoofdredacteur van Delta, het onafhankelijke journalistieke platform van de TU Delft.

Wubby Luyendijk
is plaatsvervangend chef van de binnenlandredactie van NRC Handelsblad, en Praktijkdocent van de masteropleiding journalistiek van de UvA.

Bas Mesters (directeur)
was tien jaar correspondent te Rome voor NOS en NRC Handelsblad. Hij leidde de opleiding journalistiek van Hogeschool Windesheim tussen 2014 en 2017. Hij werkt als freelance journalist voor de Groene Amsterdammer en is programmamaker voor debatpodium De Tussenruimte bij onderzoeksbureau EMMA.

Alexander Pleijter (voorzitter)
is universitair docent Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit van Leiden. Hij is ook hoofdredacteur van de nieuwsbrief over innovatie in de journalistiek De Nieuwe Reporter. Pleijter is expert op het gebied van factchecking.

Marja Ros
werkt als eindredacteur van het actualiteitenprogramma Andere Tijden. Eerder was ze eindredacteur bij Nieuwsuur. Ook werkte ze bij programma’s als Met het Oog op Morgen, Buitenhof, Slot Rottenberg en B en W.

Mijke Slot
is universitair docent Media en Communicatie aan de Erasmus Universiteit.

Evert de Vos
is redactiechef van de Groene Amsterdammer. Hiervoor was hij onder meer hoofdredacteur van J/M voor Ouders en redacteur, later adjunct-hoofdredacteur, van het weekblad Intermediair.

Secretariaat
info@expertisecentrumjournalistiek.nl
Postadres
Turfdraagsterpad 9
1012 XT Amsterdam
Stichting Expertisecentrum Journalistiek
rekeningnr. NL13ABNA0509602630
KvK 34348018
BTW nr 820987852B01

Beloningsbeleid
De directeur is voor twee dagen per week in loondienst bij de Stichting Expertisecentrum voor Journalistiek. Voor de hoogte van het salaris wordt aangesloten bij schaal 13 van de cao voor de universiteiten (universitair hoofddocent). De administrateur en de projectleiders worden als zelfstandigen per uur of per project betaald voor hun diensten. Bestuursleden ontvangen geen bezoldiging voor hun bestuurswerkzaamheden anders dan een vergoeding voor daadwerkelijk gemaakte onkosten.

Klik op onderstaande links voor de volgende gegevens: